Apartamentul de la ultimul etaj al Turnului Eiffel

Gustave Eiffel, bărbatul care a proiectat faimosul monument, şi-a realizat un apartament la ultimul etaj al structurii. Acesta îl utiliza deseori pentru a se odihni sau pentru a primi invitaţi. Într-un anumit moment a avut o discuţie îndelungată în el cu Thomas Edison. În apartament se regăsea o bucătărie, o baie, două dormitoare şi un living. În prezent, locul a fost transformat în muzeu, unde se află şi două structuri de ceară ale lui Eiffel şi Edison. 

Lanţul rupt de la piciorele Statuii Libertăţii

Statuia Libertăţii a fost oferită americanilor de către francezi în onoarea centenarului Revoluţiei Americane. Aceasta simbolizează libertatea, democraţia şi abolirea sclaviei. De aceea la baza sa se află un lanţ rupt. 

Mona Lisa din Isleworth

Este cuoscut faptul că mulţi artişti au reprodus faimoasă operă Mona Lisa. Însă într-o anumită operă  Gioconda este prezentată într-o altă perspectivă, iar specialiştii susţin că aceasta nu este o copie, ci o versiune mai timpurie a operei lui da Vinci. 

Capsula timpului din Muntele Rushmore

Sculpturile colosale ce îi înfăţişează pe cei mai importanţi preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, cioplite în Muntele Rushmore, au devenit o emblemă a SUA (George Washington, primul preşedinte, Thomas Jefferson, al doilea, Abraham Lincoln, al şaisprezecelea, şi Theodore Roosevelt, al douăzeci şi şaselea)
 
Însă, foarte puţini ştiu că pe suprafaţa liniei părului lui Abraham Lincoln se află o uşă, care duce către o cameră a cărei rol iniţial a fost depozitarea unor documente extrem de valoroase ale Statelor Unite.
 
 
În luna iulie a anului 1938, muncitorii au început să sculpteze în piatră, pe partea nordică, ceea ce urma să fie acea cameră de o importanţă majoră. Cu toate acestea, după doar un an, guvernul federal, care acoperea întregul cost al acestor construcţii, i-a ordonat lui Gutzon Borglum să oprească construcţia acestei camere şi să se concentreze asupra definitivării portretelor preşedinţilor.
 
Matterhorn din Disneyland
 
Mattterhorn din Disneyland este modelat şi denumit după un munte din Alpi aflat la graniţa dintre Elveţia şi Italia. În interiorul său se află primul carusel tubular din oţel. În vârul acesteia se află o încăpere utilizată ca un loc de recreere şi odihnă pentru ''alpinişti''. 
 
Înfăţişarea iniţială a Sfinxului
 
Marele Sfinx din Giza este cea mai veche statuie din lume. Iniţial a fost decorată cu picturi colorate, fragmente din structura iniţială, existând în prezent doar în spatele unei urechi. De asemenea, statuia avea nas şi o barbă ceremonială. Rămăşiţele acestora pot fi observate în muzeele din Marea Britanie şi Egipt. Experţii sugerează că Sfinxul ar fi avut iniţial capul unui leu sau al unui câine, faţa umană fiind sculptată mult mai târziu, fapt ce ar putea explica diferenţa dintre corpul uriaş şi capul mic. 
 
Crearea Turnului din Pisa
 
Unii istorici susţin că Turnul din Pisa a fost construit pe o perioadă de 200 de ani. De asemenea, aceştia susţin că planurile iniţiale de construcţie au fost realizate de Bonanno Pizano, însă mai acceptată este varianta lui Diotisalvi. 
 
 
Chipul lui Danae din pictura lui Rembrandt
 
Rembrandt a început lucrarea Danae la doi ani de la căsătoria cu Saskia van Uylenburgh. Artistul a înfăţişat-o pe soţia sa în multe picturi, însă asemănările cu Saska din pictura Danae nu se regăsesc. În urma analizelor recente cu ajutorul razelor x, specialiştii au descoperit că lucrarea a fost modificată după moartea soţiei sale pe când artistul se întâlnea cu o altă femeie, Geertje Bircx. Trăsăturile feţei lui Danae au fost modificate pentru a fi contopite trăsăturile ambelor femei.
 
Numele uneia dintre cele mai faimoase atracţii turistice din Marea Britanie
 
Denumirea de ''Big Ben'' nu este atribuită întregii clădiri a parlamentului britanic, ci doar clopotului din interiorul său. Până în septembrie 2012, numele oficial a fost ''Turnul cu clopot din Palatul Westminster''. În prezent denumirea oficială fiind '' Turnul Elisabeta''. Până în prezent nu este cunoscut motivul pentru care astăzi poartă porecla de Big Ben. 
 
 
Culorile podului Golden Gate
 
Podul Golden Gate este unul dintre cele mai fotografiate atracţii turistice din lume. După dezbateri îndelungate privind construirea acestuia, marina SUA a obţinut aprobarea. Deşi marina dorea să-l vopsească negru cu dungi galbene pentru a fi vizibil pe timp de ceaţă. Însă în cele din urmă arhitectul podului, Irving Morrow, a convins armata să fie pictat într-un portocaliu aprins. În acest fel era vizibi şi în perioadele cu vreme proastă, dar era şi mult mai atractiv. 
 

 
Cerul din pictura ''Ţipătul''
 
Ţipătul (1892), realizat de către Edvard Munch, prezintă o figură cu o expresie agonizantă, iar deasupra personajului poate fi observat un cer plin de dungi colorate. 
 
Cercetătorii afirmă că probabil cerul prezintă fenomenul rar al norilor stratosferici polari. ,,În prezent, publicul deţine mai multe informaţii ştiinţifice despre fenomen, dar în trecut, probabil, artistul nu mai văzuse un astfel de fenomen,'' a declarat Helene Muri, din cadrul Universităţii din Oslo. 
 
În cadrul jurnalului său, Munch(1890-1892) afirma: ,,Am mers împreună cu doi prieteni pe un drum, soarele apunea. Cerul a devenit dintr-o dată roşu sângeriu. M-am oprit, m-am sprijnit de un gard şi am privit norii incendiaţi, fiordul albastru şi oraşul. Prietenii mei au mers înainte, însă eu am rămas acolo înfricoşat şi am simţit acest ,,ţipăt'' infinit al naturii.''