După ce i-a exclus pe soţul şi fiul ei în vârstă de opt ani de pe lista cumpărătorilor prezumtivi, această femeie sud-africană de 39 de ani, care locuieşte în sud-estul Londrei, l-a identificat pe adevăratul "vinovat": Buddy, papagalul ei gri african în vârstă de cinci ani.

Pasărea a imitat vocea stăpânei sale în timp ce aceasta nu era acasă, pentru a activa un dispozitiv electronic şi pentru a efectua o cumpărătură pe internet, care, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei americane citat de The Sun, poate fi rambursată.

Papagalul a comandat cutii de cadouri în valoare de 10 lire.

"Nu îmi venea să cred atunci când am înţeles că Buddy a plasat o comandă pe Amazon. Avem acel dispozitiv electronic de patru luni şi l-am folosit doar pentru a asculta muzică sau pentru a alcătui liste cu activităţile pe care le aveam de făcut, dar nu am comandat niciodată online prin intermediul lui", a spus Corienne Pretorius.

După acel incident, Buddy a fost filmat de stăpâna lui. Imaginile îl arată pe papagal în timp ce activează dispozitivul Amazon strigând "Alexa", înainte de a adăuga: "Oh, hmmm, rămâi conectată online, Alexa!".

Potrivit dezvăluirilor lui Corienne Pretorius, papagalul ei vorbitor este şi "foarte amuzant": Buddy imită sunetele emise de pisica familiei, înjură în limba afrikaans şi spune "Noapte bună" atunci când membrii familiei merg la culcare.