Curtea supremă din Victoria a dispus ca Bauer Media să-i plătească lui Rebel Wilson, născută la Sydney, cunoscută în principal pentru rolurile sale din filmele "Pitch Perfect", 650.000 de dolari australieni cu titlul de daune generale, inclusiv daune grave, plus 3.917. 472 dolari australieni reprezentând daune speciale, cea mai mare despăgubire decisă vreodată într-un caz de defăimare în Australia.

"Pagubele suferite de dna Wilson merită daune substanţiale pentru a-i face dreptate şi a denunţa minciuna", a declarat judecătorul John Dixon când a dat citire verdictului.

El a precizat că daunele grave sunt justificate de faptul că Bauer Media a decis să publice o serie de articole care pretindeau că Wilson a minţit în privinţa vârstei ei, a numelui ei real şi a unor evenimente din copilărie, chiar şi după ce a aflat că aceste alegaţii erau neadevărate.

"Alegaţiile se bazau pe informaţii din partea unei surse care a solicitat plată şi menţinerea anonimatului", a mai precizat judecătorul Dixon.

El a mai spus că Bauer Media a "ţinut povestea în viaţă mai multe zile" pentru a obţine profit, ştiind că informaţiile difuzate de revista sa Woman's Day vor fi preluate şi de alte media de divertisment din lume, iar în consecinţă Wilson a ratat un număr de roluri în filme.

Wilson, care se află în Marea Britanie, a postat pe reţelele de socializare: "Parcurg acum verdictul din procesul meu de defăimare împreună cu avocaţii mei şi vom da un comunicat în cursul zilei".

Bauer Media a precizat la rândul său într-un comunicat că evaluează verdictul.

Precedentul record de daune într-un caz de defăimare era în Australia de 2,3 milioane de dolari australieni, a declarat Peter Bartlett, partener în cadrul firmei de avocatură Minter Ellison.

"Cei mai mulţi observatori ai cazului sunt surprinşi de cuantumul sumei acordate şi se aşteaptă ca să se înainteze apel", a spus el.