Cara Mund, din Bismarck, Dakota de Nord, o absolventă a universităţii Brown din Rhode Island care a fost admisă şi la universitatea de drept Notre Dame, s-a antrenat timp de mai multe veri cu celebra companie de dans "The Rockettes".

La concursul de frumuseţe au participat în total 51 de concurente, reprezentând cele 50 de state americane şi districtul Columbia.Cara Mund, care a adoptat fundaţia Make-a-Wish pentru copiii care suferă de boli care le pun viaţa în pericol drept platformă pentru competiţie, a dansat pe melodia "The Way You Make Me Feel" la proba de talent a concursului.

La sesiunea de întrebări şi răspunsuri, tânăra a fost întrebată despre decizia SUA de a se retrage din acordul privind combaterea schimbării climatice de la Paris şi a răspuns că, în opinia ei, este "o decizie proastă".

"Indiferent dacă crezi sau nu în schimbare climatică, trebuie să te afli la acea masă", a adăugat ea.

Pe locul al 2-lea s-a clasat Miss Missouri, Jennifer Davis, urmată de concurentele din New Jersey, Kaitlyn Schoeffel, districtul Columbia, Briana Kinsey, şi Texas, Margana Wood.

Concursul de frumuseţe a fost transmis live la ABC din Atlantic City, New Jersey, unde s-a întors în urmă cu câţiva ani după aproape un deceniu în Las Vegas. ABC a renunţat la transmisia live a evenimentului în 2004 din cauza ratingului scăzut, dar concursul a revenit în acest an pe canalul naţional după ce mai mulţi ani a fost transmis la reţele prin cablu.

Membrii juriului le-au evaluat pe concurente în baza unor criterii precum răspunsurile la întrebări în premieră, un interviu personal şi probele de talent, în rochie de seară şi costum de baie. Multe concurente au ales să cânte sau să danseze pentru proba de talent.

Câştigătoarea concursului primeşte un salariu de şase cifre, i se decontează cheltuielile din cursul anului şi beneficiază de o bursă de 50.000 de dolari, notează Reuters.