Prima doamnă a Coreii de Nord, Ri Sol-Ju, a dat naştere celui de-al treilea copil în luna februarie, indică Yonhap, care citează deputaţi sud-coreeni, informaţi la rândul lor de Serviciul de informaţii al Coreii de Sud (NIS).

Soţia numărului unu nord-coreean dispăruse pentru o perioadă de timp în 2016, dând naştere unor speculaţii despre o posibilă sarcină.

Conform informaţiilor anterioare comunicate de NIS, Ri Sol-Ju este căsătorită cu Kim Jong-Un din 2009 şi a dat naştere primului lor copil un an mai târziu, în timp ce al doilea s-a născut în 2013.

Dinastia Kim conduce Coreea de Nord de trei generaţii. Cu toate acestea, sunt rare informaţiile ce apar în spaţiul public despre familia aflată la putere la Phenian.

Fostul star NBA Dennis Rodman a fost singura sursă a informaţiei despre al doilea copil al lui Kim Jong-Un, o fetiţă cu numele Ju-Ae.

După un sejur în Coreea de Nord în 2013, el a relatat că a ţinut copilul în braţe, descriindu-l pe liderul nord-coreean ca pe un "tată bun", cu o "familie bună".

Chiar dacă Kim Jong-Un se arată mai mult în public decât tatăl său, Kim Jong-Il, un personaj introvertit, detaliile vieţii sale private, de la data exactă a naşterii la cea a căsătoriei, nu sunt cunoscute.

Potrivit serviciilor de spionaj sud-coreene, tatăl soţiei lui Kim Jong-Un este profesor universitar, iar mama sa medic.

Ea a călătorit în Coreea de Sud în 2005 pentru a încuraja echipele nord-coreene la campionatul de atletism din Asia.