Un copil din China a uimit audienţa TV din Australia rezolvând trei cuburi Rubik simultan

Un copil din China a uimit audienţa TV din Australia rezolvând trei cuburi Rubik simultan
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: speedsolving.com 28.08.2017 18:11
Un băiat genial din China i-a lăsat cu gura căscată pe spectatorii unui post de televiziune din Australia după ce a reuşit să rezolve, duminică, trei cuburi Rubik simultan, folosindu-se atât de mâini cât şi de picioare, informează luni agenţia Xinhua.

Băiatul în vârstă de 12 ani, pe numele său Jianyu Que, s-a numărat printre participanţii selectaţi pentru a evolua pe scenă în cadrul primei părţi a unui nou show de televiziune din Australia numit "Little Big Shots", alături de o varietate de tineri talentaţi, dansatori şi alţi interpreţi.

Abilităţile lui Que de a rezolva cubul Rubik au uimit audienţa din studio dar şi din faţa televizoarelor.

Băiatul şi-a început evoluţia rezolvând un singur cub Rubik în mai puţin de 12 secunde, legat la ochi.

"Tot ce fac este să memorez poziţia fiecărui pătrat şi apoi să folosesc formula", a explicat Que.

Băiatul talentat a avut şi alte trucuri în mânecă pentru a fermeca publicul. El a şocat audienţa când şi-a scos pantofii şi a început să rezolve câte un cub Rubik cu fiecare mână şi un altul cu picioarele.

Que este membru al Asociaţiei Mondiale a Cubului, o organizaţie internaţională pentru entuziaştii cubului competitive Rubik care se întrec în competiţii. Deşi s-a apucat de acest hobby cu doar şase ani în urmă el a luat deja parte la numeroase concursuri, precizează sursa citată.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI