După ce a distribuit în această săptămână pe reţelele de socializare un videoclip misterios, ce prezenta un şarpe ameninţător, Taylor Swift, în vârstă de 27 de ani, nu a dezvăluit încă nicio informaţie despre stilul muzical şi temele abordate în cântecele incluse pe cel de-al şaselea album de studio al ei.

Vedeta a publicat pe Instagram o imagine ce reprezintă coperta noului album "Reputation": o fotografie cu ea însăşi, privind sfidătoare spre obiectivul camerei foto, în faţa unui fundal realizat din pagini de ziar pe care numele ei pare scris într-o infinitate de rânduri.

După ce a debutat şi a devenit celebră graţie stilului country, Taylor Swift a adoptat o altă direcţie artistică şi a devenit un "titan" al muzicii pop americane.

Cel mai recent album de studio al ei, "1989", lansat în 2014, a înregistrat vânzări record în prima săptămână, în Statele Unite. Taylor Swift a primit şi un premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului graţie acestui disc, devenind prima femeie din istoria industriei muzicale care a câştigat acest trofeu prestigios de două ori. Performanţa ei a fost egalată apoi de cântăreaţa britanică Adele, care, cu albumul "25", a depăşit cifrele aferente vânzărilor reuşite de artista americană.

Taylor Swift a reapărut în atenţia presei internaţionale săptămâna trecută, când a câştigat un proces civil intentat unui DJ pe care l-a acuzat de agresiune sexuală. După mai multe zile de audieri, marcate de declaraţii emoţionante şi multe lacrimi, un tribunal din Denver i-a dat câştig de cauză artistei pop, pe 14 august, în procesul cu DJ-ul David Mueller, pe care l-a acuzat că i-a atins posteriorul în timpul unei şedinţe fotografice din 2013. Cântăreaţa a făcut apoi o donaţie, a cărei valoare nu a fost precizată, unei asociaţii care sprijină victimele abuzurilor sexuale.