Noua echipă de avocaţi care asigură apărarea lui Bill Cosby, o legendă a televiziunii americane, judecat pentru agresiune sexuală, va fi de acum înainte alcătuită din Tom Mesereau din Los Angeles, Kathleen Bliss din Nevada şi Sam Silver din Pennsylvania, a precizat Andrew Wyatt, purtător de cuvânt al actorului.

Celebru pentru stilul său vestimentar nonconformist şi pentru părul lui alb şi lung, Tom Mesereau, care locuieşte în Los Angeles, a devenit cunoscut după ce a reuşit să obţină în iunie 2005 achitarea lui Michael Jackson, la capătul unui proces de patru luni, în care "regele muzicii pop" a fost acuzat de pedofilie.

Tom Mesereau, în vârstă de 67 de ani, va coordona apărarea în instanţă a creatorului serialului "Cosby Show", care va fi rejudecat la începutul lunii noiembrie în Pennsylvania în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală, după anularea primului proces, în iunie, întrucât juriul nu a putut să ajungă la un verdict unanim.

Tom Mesereau urmează să asiste marţi la o şedinţă de pregătire a celui de-al doilea proces, în Pennsylvania, a precizat Andrew Wyatt.

Contactat la începutul lunii iulie de jurnaliştii site-ului TMZ, specializat în publicarea de ştiri despre celebrităţi, avocatul american a spus că procurorul din acest proces "îşi pierde timpul" solicitând un al doilea proces, întrucât dosarul lui este "slab".

Purtătorul de cuvânt al actorului Bill Cosby a anunţat la începutul lunii august că avocatul care îl reprezenta în instanţă pe actor din decembrie 2015, Brian McMonagle, s-a retras din acest proces.

Bill Cosby, în prezent în vârstă de 80 de ani, a fost acuzat că a agresat-o sexual pe Andrea Constand în ianuarie 2004 în domiciliul său din Cheltenham, o periferie a oraşului Philadelphia, în nord-estul Statelor Unite.

Bill Cosby a recunoscut că a atins-o "în locuri nepotrivite" pe Andrea Constand, dar a susţinut întotdeauna că a fost vorba despre o relaţie consimţită de ambele părţi.