Taylor Swift, care are 85 de milioane de admiratori pe Twitter şi 102 de milioane de admiratori pe Instagram, şi-a şters toate fotografiile de pe Instagram, mesajele de pe Tumblr şi imaginea de profil de pe contul ei de pe Facebook, alături de toate mesajele publicate înainte de decembrie 2015 pe această reţea de socializare.

Artista şi-a şters, de asemenea, toate mesaje publicate în ultimii ani pe Twitter, iar site-ul ei oficial prezintă imaginea unui ecran negru.

"Mi-e frică să mă duc la culcare din cauza lui Taylor Swift. Dacă lansează un cântec nou?", a scris pe Twitter unul dintre fanii cântăreţei, Anu.

Agentul de presă al cântăreţei Taylor Swift nu a răspuns solicitărilor transmise de agenţia de presă Reuters referitoare la furnizarea unor explicaţii şi comentarii despre gestul artistei. Vedeta americană, care a avut parte de două săptămâni dificile, a pus capăt la începutul lunii august absenţei sale de şase luni din spaţiul public, după ce s-a prezentat într-un tribunal pentru a depune mărturie într-un proces intentat unui DJ, în Denver, Colorado.

Taylor Swift, în vârstă de 27 de ani, a primit, luni, despăgubirea simbolică de 1 dolar pe care o solicitase, după ce un juriu federal din Denver l-a găsit vinovat pe un DJ de radio, acuzat că a atins-o pe artistă în zona feselor, în timpul unei şedinţe fotografice din 2013.

Mărturia ei a fost aplaudată de fani şi organizaţiile pentru drepturile femeilor, care au considerat că depoziţia vedetei americane a readus în atenţia societăţii chestiunea agresiunilor sexuale. După proces, Taylor Swift a făcut o donaţie unei asociaţii care militează împotriva violenţei sexuale, Joyful Heart Foundation.

Vineri, unii dintre fanii ei au lansat speculaţia potrivit căreia Taylor Swift, al cărei cel mai recent album, "1994", a fost lansat în 2014, a dorit să îşi şteargă conturile de pe reţelele de socializare întrucât s-ar pregăti să lanseze un nou material discografic.

Alţii au spus că vedeta a fost victima unui atac al piraţilor cibernetici, iar alţi fani sunt de părere că renumita cântăreaţă plănuieşte o schimbare totală a imaginii sale publice.

"M-am trezit literalmente în urmă cu 7 minute într-o lume fără Taylor Swift", a scris un fan, Jordyn, pe Twitter.

"Este pe cale să apară o nouă eră sau ea a fost victima piraţilor online?", s-a întrebat un alt fan, plin de confuzie, folosind hashtagul TaylorSwiftNow.

De obicei omniprezentă pe reţelele de socializare şi pe covorul roşu la diverse gale organizate de industria de divertisment americană, Taylor Swift a renunţat la apariţiile sale publice la începutul acestui an, după o relaţie intens mediatizată, dar de scurtă durată, în vara anului 2016 cu actorul britanic Tom Hiddleston şi dispute cu Kim Kardashian, Kanye West şi Katy Perry.