Manning, 29 de ani, prezintă fragmente ale vieţii sale în libertate după ce a petrecut 7 ani la închisoare pentru că a dezvăluit sute de mii de documente clasificate site-ului Wikileaks. Documentele prezentau informaţii despre aşa-numitul război dus de SUA împotriva terorismului în întreaga lume şi au plasat Wikileaks în vizorul guvernului de la Washington.

Manning, care la momentul faptelor se numea Bradley şi a făcut un tratament de schimbare de sex după condamnarea sa la 35 de ani de închisoare, vorbeşte despre perioada de când a devenit transsexual şi despre noua sa viaţă ca femeie."Nu trăiesc cu teamă. Sunt fericită că sunt liberă şi pot să mă plimb", a declarat Chelsea Manning revistei Vogue, unde apare în costum de baie fotografiată de Leibovitz, cunoscută pentru portretele sale realizate celebrităţilor.

Chelsea Manning s-a declarat surprinsă de dovezile de simpatie primite în urma eliberării sale în luna mai, după ce fostul preşedinte Barack Obama (2009-2017) i-a comutat pedeapsa cu câteva zile înainte de a-şi încheia mandatul.Fostul analist pentru Irak, unde a început să culeagă informaţii clasificate, asigură că îşi asumă responsabilitatea pentru "deciziile şi acţiunile" sale, considerând că este necesar să fie expuse acţiunile neconforme ale guvernelor.

Numărul din septembrie al revistei Vogue coincide cu organizarea săptămânii modei, New York Fashion Week, astfel încât este cel mai voluminos şi mai căutat număr al anului.

Ediţia de anul acesta coincide cu aniversarea a 125 de ani de la lansarea revistei Vogue şi o are pe copertă pe celebra actriţă Jennifer Lawrence.