Mai multe titluri în presa franceză au anunţat că Johnny Hallyday s-a internat pentru investigaţii la Paris, pentru a stabili următoarele şedinţe de chimioterapie. "Este fals. Johnny a plecat astăzi (vineri, n.r) în Saint-Barth", a confirmat unul dintre apropiaţii săi pentru Le Figaro. 

După turneul de succes cu Jacques Dutronc şi Eddy Mitchell, Johnny Hallyday a plecat în vacanţă, în insulele Antile, unde artistul deţine o casă, împreună cu soţia Laeticia Hallyday.  

De altfe, Laeticia Hallyday a publicat pe Instagram joi seară o fotografie şi un videoclip în care apare toată familia sărbătorind aniversarea de 9 ani a lui Joy, fiica mai mare a cuplului. 

Muzicianul francez a declarat în martie că suferă de cancer şi că se luptă cu boala.

Starea de sănătate a rockerului Johnny Hallyday a devenit un subiect intens dezbătut în presa franceză, după spitalizarea artistului în Statele Unite în anul 2009.

După ce a fost operat la Paris de o hernie de disc, starul a fost spitalizat de urgenţă la Los Angeles, în urma unor complicaţii medicale. Artistul şi-a anulat, atunci, o serie de concerte pe care le prezentase ca fiind turneul lui de adio.

Plasat în comă de medicii americani, cântăreţul s-a aflat la un pas de moarte.

A urmat însă o convalescenţă îndelungată şi o perioadă de depresie, pe care artistul a reuşit să le depăşească şi a revenit pe scenă, continuându-şi astfel o carieră excepţională, începută în anii 1960.

Rockerul apare şi pe afişul următorului film regizat de Claude Lelouch, ”Chacun sa vie”, ce va fi lansat în Franţa pe 15 martie.

Presa franceză vorbeşte despre o nouă etapă înfloritoare în cariera artistului, care s-a ilustrat în mai multe roluri în cinematografie, inclusiv în trei filme care au făcut parte din selecţia Festivalului de la Cannes: ”L'aventure c'est l'aventure", de Claude Lelouch, în 1972, "Détective", de Jean-Luc Godard, în 1985, şi "Vengeance", de Johnnie Toe, în 2009.

Johnny Hallyday, pe numele său adevărat Jean-Philippe Smet, s-a născut la 15 iunie 1943. La 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat ”La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului ”Lovin’ You”, cu idolul său Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll. Remarcat de directorul artistic al revistei Vogue, a fost angajat imediat. Jean-Philippe avea pe atunci doar 16 ani şi şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se află ”Johnny chante Hallyday” (1965), ”Derrière l’amour” (1976), ”Lorada” (1995), ”Sang pour sang” (1999), ”Le Coeur des hommes” (2007) şi ”Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”. A lansat şi două albume live, ”On Stage” (2013) şi ”Born Rocker Tour” (2014).