Filmul va fi bazat pe romanul omonim publicat în 1999 de Anthony Lloyd, un jurnalist englez şi corespondent de război.

Gavin O’Connor, cunoscut pentru producţii precum “The Accountant”, “Jane Got a Gun”, “Warrior” şi “Pride and Glory”, va regiza şi va produce filmul, alături de Scott LaStaiti.

”My War Gone By, I Miss It So” prezintă memoriile lui Anthony Lloyd despre războiul bosniac şi experienţe ale jurnalistului în Bosnia, precum şi gânduri ale sale în legătură cu perioada pe care a petrecut-o în armata britanică, divorţul părinţilor săi, degradarea relaţiei cu tatăl său şi dependenţa sa de heroină.

”Este o poveste brutală şi în acelaşi timp sensibilă, care vorbeşte atât despre denepenţă, cât şi despre experienţa războiului. Am fost impresionat de munca lui Anthony, de cuvintele lui şi experienţele pe care le-a trăit. Pentru mine el reprezintă o voce importantă”, a spus Tom Hardy.

”Volumul de memorii semnat de Anthony Lloyd a fost «dragoste de la prima pagină» - o prezentare a războiului cum nu am mai citit niciodată. Este o poveste spusă de un dependent de heroină care a transmis de pe frontul din Bosnia – cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Mă simt privilegiat şi onorat pentru oportunitatea de a ecraniza această carte”, a spus, la rânndul lui, Gavin O’Connor.

Edward Thomas "Tom" Hardy, născut pe 15 septembrie 1977, la Londra, este un actor englez. Şi-a început cariera în drame de război, fiind ales pentru rolul lui John Janovec în miniseria ”Camarazi de război”, produsă şi difuzată de HBO. Şi-a făcut debutul în cinematografie în 2001, în thrillerul ”Black Hawk Down”, regizat de Ridley Scott. Printre celelalte filme notabile în care s-a remarcat se numără câteva producţii cinematografice de mare succes, precum lungmetrajul SF ”Star Trek: Nemesis” (2002), filmul de acţiune ”RocknRolla” (2008), drama psihologică cu accente biografice ”Bronson” (2008), thrillerul SF ”Inception” (2010), filmul de spionaj ”Tinker Tailor Soldier Spy” (2011), dramele ”Lawless” (2012) şi ”Locke” (2013) şi westernul biografic ”The Revenant”, care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar”. A impresionat şi în filmul cu supereroi ”The Dark Knight Rises” (2012), în thrillerul distopic ”Mad Max: Fury Road” şi în thrillerul poliţist ”Legend” (2015).

Cel mai recent film în care apare Tom Hardy este drama ”Dunkirk”, regizată de Christopher Nolan, care a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american în acest weekend, cu încasări de 50,5 de milioane de dolari.