“Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards” va cuprinde interviuri cu Anna Wintour, André Leon Talley, Rihanna, Naomi Campbell, John Galliano şi Rupert Everett, precum şi cu Blahnik.

Filmul este regizat de Michael Roberts, prieten al creatorului, care promite că va fi o privire în culisele ”lumii lui excentrice”.

Documentarul va marca 45 de ani de la înfiinţarea casei de modă, sărbătoare care a început printr-o expoziţie ce a fost deschisă în primele luni ale acestui an la Milano. Expoziţia ”Manolo Blahnik. The Art of Shoes” a cuprins 212 perechi de încălţăminte realizate de creatorul spaniol şi o trecere în revistă a carierei lui.

Manolo Blahnik s-a născut pe 27 noiembrie 1942, în Santa Cruz de La Palma. După ce s-a mutat în Londra unde a lucrat ca fotograf, întâlnirea la New York cu jurnalista Diana Vreeland, la începutul anilor 1970, i-a schimbat viaţa. După ce i-a prezentat redactorului şef al revistei Vogue SUA schiţele sale, ea l-a îndrumat să facă ”lucruri, accesorii, pantofi”. În 1972, Ossie Clark i-a propus să creeze pantofi pentru colecţia sa de haine. A cumpărat magazinul Zapata, unde şi-a deschis propriul butic, iar în 1974 a devenit al doilea bărbat căruia îi era dedicat un material amplu în revista Vogue SUA. În prezent, magazine Manolo Blahnik există peste tot în lume, de la Londra, New York, Las Vegas, Dublin la Atena, Madrid, Istanbul, Dubai, Hong Kong, Seul şi Singapore. În 2007, a fost decorat cu Ordinul de Comandor al Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse industriei modei din regat.