Un medic legist din comitatul Coweta din statul american Georgia a confirmat că John Bernecker a intrat moarte cerebrală miercuri seară. În noaptea dintre 13 şi 14 iulie, cascadorul ar fi fost deconectat de la aparatul care îi asigura respiraţie artificială.

Producţia celui de-al optulea sezon al serialului ”The Walking Dead” a fost oprită temporar, după accidentul cascadorului, a anunţat, joi, postul de televiziune american AMC.

Cascadorul a suferit o lovitură gravă la cap, miercuri, când a căzut pe ciment de la o distanţă de peste 6 metri, în timpul unor filmări în Georgia.

John Bernecker a fost transportat la Atlanta Medical Center, unde a fost internat la terapie intensivă. Un purtător de cuvânt al spitalului a refuzat să comenteze sau să confirme că John Bernecker se numără printre pacienţi.

”Anunţăm cu părere de rău că John Bernecker, un cascador talentat pentru serialul «The Walking Dead» şi alte show-uri de televiziune şi filme, a suferit răni grave într-un accident tragic petrecut pe platourile de filmare. A fost transportat imediat la spitalul din Atlanta şi am oprit temporar producţia”, a spus, joi, un purtător de cuvânt al AMC.

Un purtător de cuvânt al SAG-AFTRA, companie care reprezintă cascadorii, a transmis că a fost demarată o anchetă în urma accidentului.

”Am fost informaţi în legătură cu accidentul unui membru pe platourile de filmare pentru «The Walking Dead» şi cercetăm situaţia. Ca întotdeauna, siguranţa membrilor noştri pe platourile de filmare este de o importanţă crucială şi ne concentrăm pe acest lucru în ancheta noastră”, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al SAG-AFTRA.

John Bernecker a lucrat la seriale şi filme precum ”24: Legacy”, ”The Fate of the Furious” şi ”The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”.

Producătorii şi actorii din distribuţia serialului ”The Walking Dead”, care prezintă supravieţuirea unui grup de oameni în timpul unei epidemii de zombie, ar fi trebuit să apară la Comic-Con din San Diego în această lună. Nu este clar dacă accidentul va schimba acest plan.

Premiera celui de-al optulea sezon al serialului ”The Walking Dead” este programată pentru toamna acestui an.

Premiera celui de-al şaptelea sezon al serialului dramatic ”The Walking Dead”, produs de postul de televiziune american AMC, care a avut loc în octombrie 2016, a înregistrat o audienţă uriaşă când a fost urmărită de 17 milioane de telespectatori, o cifră apropiată de recordul absolut înregistrat de un serial de televiziune, realizat de sezonul al cincilea al acestui show TV, în anul 2014, de 17,2 milioane de telespectatori.