Albumul, în care Jay Z vorbeşte despre faptul că a înşelat-o pe soţia lui, Beyonce, şi despre naşterea gemenilor cuplului, a fost lansat pe 30 iunie în exclusivitate pentru abonaţii platformei Tidal şi cei ai furnizorului de internet şi servicii wireless Sprint Corp - care au primit acces gratuit pentru şase luni la platforma Tidal.

Topul albumelor Billboard 200 se bazează pe raportările către Nielsen Soundscan furnizate de magazinele de muzică şi de platformele de streaming referitoare la vânzările de discuri, respectiv la numărul de difuzări online ale unor materiale discografice. Tidal nu a raportat către grupul Nielsen cifrele aferente difuzărilor în streaming ale albumului "4:44" în prima săptămână după lansare, a declarat David Bakula, unul dintre directorii de la Nielsen Music.

Reprezentanţii platformei Tidal şi agentul de presă al rapperului Jay Z nu au făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu excluderea albumului din ediţia de luni a topului Billboard, însă nu este pentru prima dată când lansările realizate în regim de exclusivitate pe această platformă online nu au fost incluse în celebrul clasament muzical american.

Albumul "Life of Pablo" al rapperului Kanye West nu a intrat nici el în topul Billboard atunci când a fost lansat, în exclusivitate, pe platforma Tidal în februarie 2016. A debutat în Billboard 200, pe primul loc, abia după ce Kanye West l-a lansat pe scară largă, în luna aprilie, inclusiv pe platformele iTunes, Apple Music şi Spotify.

La doar şase zile după ce albumul "4:44" a fost lansat, Recording Industry Association of America (RIAA) i-a atribuit discul de platină, fapt ce înseamnă că cel puţin 1 milion de consumatori americani au descărcat online deja acest material discografic.

Din cauza neincluderii sale în clasamentul Billboard 200, pe primul loc în acest top s-a clasat pentru a doua săptămână consecutiv albumul "Grateful", lansat de DJ Khaled, cu 70.000 de unităţi vândute. Pe locul al doilea se află albumul electro-pop "Funk Wav Bounces Vol. 1", lansat de DJ-ul Calvin Harris, cu 68.000 de unităţi vândute.

Albumul "4:44" al rapperului Jay Z a devenit disponibil pentru achiziţionare şi difuzare în streaming pe mai multe platforme începând din 7 iulie, ceea ce înseamnă că discul va fi inclus în ediţia de săptămâna viitoare a topului Billboard 200.

Luni, rapperul Jay Z a anunţat că va susţine un turneu de promovare a albumului "4:44". Turneul va include 31 de concerte în Statele Unite şi Canada şi va avea loc din octombrie până în decembrie.