Aceasta va fi prima vizită oficială a regelui şi reginei Spaniei în Marea Britanie după ce Juan Carlos şi regina Sofia au vizitat această ţară în urmă cu 31 de ani.

Vizita actualului monarh spaniol a fost plănuită de mult timp, însă a fost amânată de două ori — prima dată pentru că Spania avea în acea perioadă un guvern interimar, iar a doua oară, recent, pentru că premierul britanic Theresa May a cerut organizarea unor alegeri anticipate pe 8 iunie.

Regele şi regina Spaniei se vor întâlni mai întâi cu prinţul moştenitor al Marii Britanii, Charles, şi soţia lui, Camilla, la Londra. Apoi, ei vor participa la o recepţie oficială alături de regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip.

Theresa May va fi şi ea prezentă la acea recepţie. Casa regală britanică a confirmat deja că regele şi regina Spaniei vor sosi într-o trăsură trasă de cai.

Regele Felipe al VI-lea va fi prezent şi la o şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului britanic (Camera Comunelor şi Camera Lorzilor).

Printre alte momente cheie ale acestei vizite oficiale vor fi o întâlnire a regelui Felipe al VI-lea cu premierul Theresa May şi un dineu de gală organizat de primarul Londrei, Sadiq Khan, unde cele două delegaţii vor discuta despre moartea cetăţeanului spaniol Ignacio Echevarria, care a fost ucis în timp ce încerca să ajute un ofiţer de poliţie britanic pe 3 iunie, în timpul atacului terorist comis pe London Bridge.

Programul vizitei include şi o întrunire cu lideri ai comunităţii de afaceri, în prezenţa prinţului britanic Andrew, duce de York. Regele Felipe al VI-lea va fi însoţit în această vizită oficială de o delegaţie de aproximativ 100 de reprezentanţi ai unor companii spaniole, cu scopul de a explora posibilităţile de afaceri dintre cele două ţări, în perioada actualelor negocieri dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie declanşate după votul pentru "Brexit".