Jurnal.md: Care este noutatea proiectului şi ce format va avea?

Eugenia Năstase: Jurnalul Săptămânii va apărea în fiecare sâmbătă, la ora 19:00. Ne-am propus să lansăm un produs care să dezvăluie elemente din bucătăria ştirilor zilnice, dincolo de culisele activităţii de reporter pe teren. Telespectatorii vor afla foarte multe lucruri care au rămas în afara buletinelor de ştiri, dar care sunt importante pentru a completa puzzle-ul activităţii noastre profesionale. Nu voi dezvălui mai multe detalii din noul proiect, lăsăm loc şi de un pic de suspans... În calitate de moderator se va produce colegul nostru Adrian Prodan, care are o bogată experienţă reportericească. Adrian s-a aflat în mijlocul mai multor situaţii ieşite din comun, de multe ori fiindu-i obstrucţionată meseria de reporter. Cred că vă mai amintiţi cum un politician i-a smuls microfonul, altul l-a agresat verbal şi nu de puţine ori a fost chiar îmbrâncit de fel de fel de personaje certate cu legea şi cu bunul simţ.
 
Jurnal.md: Cu ce veţi porni la drum?

Eugenia Năstase: Jurnalul Săptămânii va debuta cu o campanie prin care postul nostru de televiziune îşi propune să atragă atenţia asupra contrastului izbitor dintre lux şi sărăcie, nesimţire şi decenţă, un fel de chintesenţă a celor două lumi paralele în care trăiesc, pe de o parte, politicienii de la guvernare, iar pe de alta, oamenii simpli, cei care le-au acordat încrederea. Denumirea campaniei este „CINE MAI POATE CA NAE?” şi a fost inspirată de la o declaraţie cel puţin ciudată a deputatului Nae Simion Pleşca, cel care, solicitat recent de Jurnal TV să comenteze nişte tranzacţii imobiliare de peste 100 de milioane de lei cu implicarea unor persoane din anturajul şefului său de partid, Vladimir Plahotniuc, i-a luat apărarea acestuia, spunând că „toţi trebuie să avem ca obiectiv să trăim bine şi în condiţii de confort”. Declaraţia deputatului Pleşca ni s-a părut deplasată şi impertinentă, în condiţiile în care oamenii din Republica Moldova se confruntă cu sărăcie, migraţie, tarife majorate, salarii şi pensii mici, servicii medicale de proastă calitate, corupţie la nivel înalt şi preţuri majorate.

Pe de altă parte avem guvernanţi, miniştri, deputaţi, funcţionari care se lăfăiesc în bogăţii şi confort. Iată de ce am decis să documentăm aceste paralele sociale şi să le aducem în vizorul telespectatorilor noştri. „CINE MAI POATE CA NAE?” va arăta diferenţa imensă dintre cei de la putere şi oamenii simpli, supravieţuitori. Titlul acestei campanii nu trebuie să ne creeze impresia că-l va viza exclusiv pe proaspătul deputat PD Pleşca. Dimpotrivă, în genericul ce conţine numele acestuia se vor regăsi şi alte persoane publice care, în loc să-şi îndeplinească promisiunile electorale, au grijă de propria lor bunăstare şi confort.

Jurnal.md: Vă dorim mult succes!

Eugenia Năstase: Vă mulţumim, nu rataţi Jurnalul Săptămânii.