Ar fi putut alege ca locaţie un castel din Spania sau o plajă de vis din Caraibe, dar au preferat oraşul natal Rosario (estul Argentinei), un port agroindustrial la malul Rio Parana.

În pofida unui zbor cu avionul de 14 ore din Barcelona (Spania), practic toţi coechipierii Barçei vor face deplasarea, printre care Neymar, Luis Suarez, Javier Mascherano, Samuel Umtiti, Jérémy Mathieu sau Lucas Digne.

Chiar şi personalul implicat în club, de la maseuri la preparatori fizici sau responsabili cu logistica, au fost invitaţi la nuntă de cel care a câştigat cinci Baloane de Aur. În schimb, el nu i-a invitat pe membrii conducerii FC Barcelona, nici pe fostul anternor Pep Guardiola, sau pe cel care îşi încheie contractul Luis Enrique, sau pe fostul selecţioner al naţionalei argentiniene, legendarul Diego Maradona.

Nunta va începe la 19:00 ora locală (22: GMT) la Pullman City Center din Rosario, un complex hotelier-cazino situat în apropierea cartierului sărac, Las Flores, fief al traficanţilor de droguri Los Monos, care seamănă teroarea în Rosario.

Măsurile de securitate au fost întărite în împrejurimi şi 300 de poliţişti au fost postaţi de-a lungul celor 21 de km care duc la aeroport. Municipalitatea a reamenajat spaţiile şi i-a îndepărtat pe vânzătorii ambulanţi şi pe spălătorii de parbrize ocazionali.

Lista invitaţilor cuprinde 260 de nume, iar 157 de jurnalişti vor acoperi evenimentul.

Rochia miresei, creaţie a stilistei catalane Rosa Clara, care a realizat-o şi pe cea a Reginei Spaniei sau a actriţei Eva Longoria, este aşteptată cu nerăbdare să fie văzută. Realizată la Barcelona, rochia a fost trimisă cu avionul şi livrată la Rosario, fiind escortată de doi agenţi de securitate. Secretul a fost bine menţinut.

De la întoarcerea lor în Argentina, la 19 iunie, Antonella şi Lionel sunt izolaţi în proprietate lor din Arroyo Seco, în apropiere de Rosario. Cei doi s-au cunoscut în 1996 şi trăiesc împreună de zece ani.

Zvonurile privind organizarea petrecerii burlacilor pentru Lionel, sau cu prietenele pentru Antonella au circulat, însă acest lucru pare imposibil cu desfăşurarea armatei de paparazzi în căutarea unor imagini de senzaţie, notează o prietenă a miresei.

Doar fostul portar al Barçei, José Pinto, a postat pe Instagram o poză cu Messi în jurul unui 'asado', tipicul grătar argentinian, în compania lui Gabriel Milito şi lui Pepe Costa.

Începând de miercuri, peste zece avioane i-au transportat pe invitaţii veniţi din Europa la Rosario. La aeroport, curioşii aşteaptă venirea invitaţilor vedetă şi mai ales a divei columbiene Shakira, soţia lui Gérard Piqué, coechipier al lui Messi.

Pe străzile din Las Heras, unde a crescut Messi, se simte un aer de "fiesta" în întreg cartierul. Vineri vom sărbători cu toţii în onoarea lui Leo şi Anto, care este o fată simplă şi simpatică la fel ca el, să aibă noroc", le-a urat un vânzător ambulant de popularele 'choripanes', sandvişuri cu cârnat.