Pe site-ul oficial, Profiles in History detaliază că această versiune de R2-D2 este alcătuit din mai multe componente ale acestui robot folosit în trilogia originală Star Wars — 'A New Hope', 1977; 'The Empire Strikes Back', 1980; 'Return of the Jedi', 1983 — dar şi în 'The Phantom Menace' (1999) şi 'Attack of the Clones' (2002).

Droidul este realizat din piese de aluminiu, oţel şi fibră de sticlă şi are 110 centimetri.

Până în acest moment nu se cunoaşte identitatea cumpărătorului acestui R2-D2 pentru care casa de licitaţii estimase că va încasa între 1 şi 2 milioane de dolari.

Potrivit Profiles in History, în cadrul aceleiaşi licitaţii a fost vândută, cu 390.000 de dolari, o sabie laser folosită de Mark Hamill (Luke Skywalker în ''Star Wars'') în 'A New Hope' şi 'The Empire Strikes Back'.

Printre alte obiecte licitate se numără şi masca originală a lui Darth Vader din primul film al seriei ''Star Wars'', vândută contra sumei de 96.000 de dolari, dar şi o colecţie de 23 de nave din "Battlestar Galactica" şi "Buck Rogers" pentru care casa de licitaţii a obţinut 1,8 milioane de dolari, informează Associated Press.

De asemenea, o cască purtată de regretatul actor Bill Paxton în "Aliens" s-a vândut cu 51.000 de dolari.

Nu toate obiectele licitate la acest eveniment au avut legătură cu lumea SF. Spre exemplu, ringul de dans din "Saturday Night Fever" a fost vândut cu 1,2 milioane de dolari.