"Ştiţi, nu ajungi aici singur şi începi să ai succes făcând muzică, filme, încercând să fii creativ, dar nu-ţi imaginezi că vei ajunge pe Hollywood Walk of Fame într-o zi", a mărturisit Ice Cube.

"Aşa că ziua de astăzi (luni — n.r.) nu este de fapt despre Ice Cube, ci despre oamenii care m-au ajutat să ajung aici", a adăugat el.

Ice Cube, pe numele său adevărat O'Shea Jackson, a dobândit celebritatea în anii '80, alături de Dr. Dre, în cadrul trupei rap N.W.A. de pe coasta de vest a SUA, scriind multe dintre versurile cântecelor pentru celebrul lor album "Straight Outta Compton".

După ce a părăsit grupul din cauza unei dispute privind drepturile de autor, el a lansat albumul său solo de debut "AmeriKKKa's Most Wanted" în 1990.

Rapperul şi-a început cariera în filme în 1991 cu un rol în filmul lui John Singleton despre viaţa în ghetoul din Los Angeles, "Boyz n the Hood". De atunci, Ice Cube a mai apărut în filmele "Friday", "Barbershop" şi "Three Kings".

Ice Cube a fost şi producătorul filmului biografic din 2015 "Straight Outta Compton", care a spus povestea N.W.A. Fiul său O'Shea Jackson Jr. a interpretat rolul său în film.