Urşii panda vin pe lume fără blană şi au culoarea roz. "Este adesea dificil să le stabileşti sexul", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, adăugând că uneori au fost comise erori din acest punct de vedere.

Shin Shin, care s-a împerecheat cu Ri Ri în februarie, a mai avut un pui în 2012. Atunci a fost o premieră în 24 de ani pentru această grădină zoologică, dar puiul de panda a murit de pneumonie şase zile mai târziu.

Luna trecută, în aşteptarea fericitului eveniment, mulţimi de oameni au venit să o vadă pe viitoarea mămică mestecând liniştită bambus şi scărpinându-se pe burtă.

Urşii panda giganţi sunt reputaţi pentru stângăcia lor în împerechere, masculii părând să nu ştie prea bine nici când, nici cum să se acupleze cu femelele. Iar când în cele din urmă se decid să treacă la fapte, împerecherea durează adesea prea puţin. Ceea ce reprezintă o problemă, în condiţiile în care femela de panda gigant nu poate fi fecundată decât o perioadă de două-trei zile pe an.

Vestea cea bună a avut imediat un impact asupra magazinelor locale, cotaţiile acţiunilor unui lanţ de restaurante crescând cu 38%. Lanţul Totenko a înregistrat deja o creştere a cursului în luna mai, când s-a aflat vestea privind o posibilă sarcină. Principalul său restaurant se află în apropiere de grădina zoologică Ueno şi prezenţa unui pui de panda ar urma să atragă un mare număr de vizitatori în cartier.

Potrivit estimărilor, mai există în libertate mai puţin de 2.000 de exemplare din această specie cu blană albă şi neagră şi urechi rotunde, în trei provincii din regiunea de centru-sud a Chinei.