Diamantul de 92 de carate este ataşat unui colier de perle de cultură şi va fi scos la vânzare în cadrul tradiţionalei licitaţii de bijuterie a Christie's din luna mai ("Magnificent Jewels").

Acest diamant incolor (culoare D, cea mai bună calitate pentru un diamant), fără nici o impuritate, numit "The Legend", este estimat de către experţi la suma de 14-20 de milioane de dolari.

Bijuteria poartă semnătura casei Boehmer et Bassenge, un nume nou în cercul exclusivist al marilor bijutieri — care a preluat numele celebrilor bijutieri de la curtea regelui Franţei în secolul al XVIII-lea.

Aceştia din urmă au creat celebrul "Colier al reginei", o bijuterie care număra circa 650 de diamante, având în total 2.800 de carate, aflată în centrul uneia dintre cele mai faimoase escrocherii din istorie, care a zguduit profund monarhia franceză sub Ludovic al XVI-lea.

Astăzi, casa Boehmer et Bassenge aparţine unui bijutier din Antwerp.

La licitaţia din 17 mai vor fi oferite spre vânzare circa 250 de bijuterii de o calitate excepţională, printre care piese din colecţia actriţei Elizabeth Taylor (1932-2011).