Johnny Depp este în criză după divorţul de Amber Heard şi disputa cu foştii administratori ai averii sale. Fanii care l-au iubit în ''Charlie şi fabrica de ciocolată'' (regizat de Tim Burton) şi ''Piraţii din Caraibe'' vor fi probabil dezamăgiţi. Într-o plângere modificată, fosta sa echipă mangerială, The Management Group (TMG), cu care este în conflict de luni de zile, se spune că Depp ar fi beneficiat de servicii foarte specifice pentru a-şi spune replicile fără a le memora.

Actorul şi-a risipit o parte din avere, acumulând datorii de aproximativ 40 de milioane de dolari. Printre altele, el ar fi cheltuit ''sute de mii de dolari'' pentru a utiliza un set de căşti şi pentru a plăti serviciile unui inginer de sunet care îi citea textele în direct. O modalitate pentru actor de a nu-şi învăţa replicile, potrivit unui articol publicat la 1 mai de Hollywood Reporter.

Aceste detalii sunt furnizate de avocatul care reprezintă TMG, Michael Kump. The Management Group cere chiar o expertiză psihologică împotriva actorului, spunând că acesta a fost mult timp un mincinos compulsiv.

Johnny Depp a trăit cu un stil de viaţă extravagant, care, uneori, l-a costat aproape două milioane (de dolari) pe lună, sumă pe care nu şi-o permitea. ''Depp şi numai Depp este răspunzător pentru orice criză financiară în care se găseşte astăzi", se arată în documentele depuse la tribunal.

Lupta juridică dintre Depp şi The Management Group a început în ianuarie când actorul i-a dat în judecată pe foştii săi manageri de afaceri pentru proasta administrare a averii sale. TMG a depus o contra-plângere în care îl face responsabil pe actor pentru datoriile sale financiare, ca urmare a stilului de viaţă risipitor al vedetei americane.

Starul din "Piraţii din Caraibe" ar fi cheltuit 75 de milioane de dolari pentru a cumpăra 14 case, între care un castel în Franţa, situat pe un teren de 18 hectare, mai multe reşedinţe la Hollywood, un apartament în centrul Los Angeles sau o fermă cu cai din Kentucky. Începând din anul 2000, Depp a mai cumpărat un iaht de 18 milioane de dolari, nu mai puţin de 45 de maşini de lux, cheltuieşte 700.000 de dolari pe lună pentru vinuri de calitate, deplasări cu avionul privat şi are un personal format din 40 de angajaţi, se mai arată în plângere.

Actorul este, de asemenea, un avid colecţionar de artă, o pasiune scumpă care l-a costat o mare parte din avere — actorul a plătit sume importante pentru a achiziţiona opere de artă ale pictorilor săi preferaţi, printre acestea numărându-se 200 de lucrări de Warhol sau Klimt.

Depp este de asemenea proprietarul unei colecţii de circa 70 de chitare şi alte amintiri preţioase pe care le deţine în douăsprezece locaţii diferite.

O altă cheltuială incredibilă făcută de vedetă este faptul că a "plătit peste 3 milioane de dolari pentru a trage cu un tun, construit special pentru această ocazie, ca să împrăştie cenuşa excentricului scriitor Hunter Thompson (decedat în 2005 — n.r.) în Aspen, Colorado", se mai precizează în document.

Johnny Depp a divorţat în ianuarie de Amber Heard, în urma separării actorul fiind nevoit să-i plătească lui Heard şapte milioane de dolari.