"Dacă sunteţi de părere că am gafat anul acesta, să vedeţi ce se va întâmpla cu show-ul aniversării a 90 de ani de anul viitor!", a spus ironic Kimmel, referindu-se la gafa monumentală a plicurilor de la ultima ceremonie a Oscarurilor.

O greşeală istorică şi uimitoare care a dat drept învingător la Oscar filmul musical 'La La Land', când de fapt adevărata câştigătoare a statuetei era drama 'Moonlight'.

Greşeala a fost provocată de responsabilii firmei de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC), însărcinaţi cu supravegherea votului şi înmânarea trofeelor care au predat plicul cu câştigătorul greşit şi nu au reacţionat la timp pentru a evita uriaşa confuzie produsă pe scenă.

Pe contul său de Twitter, Kimmel a continuat să glumească pe seama acestei gafe scriind: "Mulţumesc Academiei de la Hollywood că mi-a cerut să prezint din nou Oscarurile (considerând că am deschis plicul corect)"

Cea de-a 90-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc duminică 4 martie 2018 la Teatrul Dolby din Los Angeles şi va fi transmisă de postul ABC.