Organizatorii speră să strângă între 100.000 şi 150.000 de euro din cele 165 de loturi scoase la vânzare şi care includ lacăte în formă de inimă, sau având legat un mini Turn Eiffel, sau cuvinte scrise în diferite limbi străine.

"Să ai acasă dovezi de dragoste ale unor persoane din diferite părţi ale lumii şi în limbi diferite este un lucru incredibil", a declarat Monique, interesată de panoul pe care sunt expuse lacătele, al cărui preţ va oscila sâmbătă între 8.000 — 10.000 de euro.

Iniţiativa caritabilă îşi are originea în luna mai 2016, când primăria Parisului a cerut înlăturarea definitivă a lacătelor de pe cele 37 de balustrade ale podului Pont des Arts, care se întinde peste Sena şi aflat în apropiere de catedrala Notre Dame.

Potrivit municipalităţii, structura pasarelei era ameninţată de cele aceste 70 de tone de metal ale acestor mărturii de dragoste. Pentru expunerea lor au fost alese doar acele piese care au o anumită valoare artistică.

Lacătele au fost plasate pe o mare platformă din lemn care dă impresia că poţi avea o bucată reală din Pont des Arts la tine acasă. Între loturile scoase la vânzare figurează lacăte în formă de inimă, înlănţuite de un Tour Eiffel în miniatură, sau având scrise cuvinte în diferite limbi de la engleză şi până la chineză.