"Voi continua să muncesc dar o voi face în alt ritm. Îmi voi rezerva timp după fiecare film şi voi face saltul pe care mi l-am propus de mai mult timp şi să trec în spatele camerei, să scriu scenarii", a declarat el reprezentanţilor ziarului pe care i-a primit la reşedinţa sa din Malaga, oraşul său natal.

Antonio Banderas, care a devenit cunoscut datorită filmelor lui Pedro Almodovar înainte de a face carieră în SUA cu filme precum 'Philadelphia' şi 'Masca lui Zorro', a dezvăluit recent că a suferit în ianuarie o criză cardiacă pentru care a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi i s-au instalat trei stenturi.

Potrivit actorului, fosta lui soţie Melanie Griffith l-a sunat aproape în fiecare zi pentru a se interesa de starea sănătăţii sale în această perioadă dificilă. Banderas se află în prezent într-o relaţie cu consiliera de investiţii neo-zeelandeză Nicole Kimpel, în vârstă de 36 de ani.

Antonio Banderas şi Melanie Griffith, 59 de ani, au anunţat în 2014 că au decis să divorţeze "în mod amical şi afectuos". A fost vorba de a doua căsătorie pentru Banderas, care a fost însurat timp de opt ani cu actriţa spaniolă Ana Leza, de care a divorţat în 1996 pentru a se căsători cu Melanie Griffith.