Takei va publica la editura IDW Publishing un roman grafic bazat pe viaţa sa, centrându-se pe experienţa familiei sale dintr-un lagăr de prizonieri japonezo-american din timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Actorul avea 5 ani când bombardamentul de la Pearl Harbor l-a determinat pe preşedintele Franklin D. Roosevelt să semneze un ordin executiv care autoriza prizonieratul a 120.000 de cetăţeni americani de origine japoneză, fără a fi acuzaţi sau fără a avea posibilitatea de a se apăra juridic.

Romanul grafic se va axa pe amintirile lui Takei de la acea dată, asupra modului în carea familia sa sărăcită a luat-o de la capăt dupa perioada detenţiei, felul în care şi-a dobândit faima cu „Star Trek: The Original Series” şi cum experienţa sa de viaţă l-a determinat că devină un activist al drepturilor omului.

Takei a atras frecvent atenţia asupra lagărelor de prizonieri japonezo-americani „în speranţa ca experienţa mea personală să fie o atenţionare asupra greşelilor comise de liderii din trecut, şi că noi ca societate să învăţăm din acele fărădelegi şi să nu le mai repetăm”, a spus actorul într-un comunicat de presă. „Când am avut oportunitatea de a-mi spune povestea sub forma unui roman grafic, mi-am dat seama că este o formă accesibilă ca tinerii să descopere şi să digere subiectul, care atenţionează asupra unei teme importante şi relevante, în timp ce o prezervă pentru viitoarele generaţii. Trăim timpuri incerte, şi dacă poveşti ca ale mele ne pot inspira să fim mai buni şi încurajează schimbările pozitive, vreau să le împărtăşesc cu cât mai mulţi oameni, fără să conteze de unde provin sau cine sunt ei.”

Actorul a evocat şi experienţa sa de anul trecut când i-a adus critici lui Donald Trump privind înregistrarea musulmanilor: „Este mai important ca niciodată ca episodul lagărelor de prizonieri să fie spus şi auzit. Trebuie să rămânem trezi şi conştienţi de greşelile din trecut, ca istoria să nu se repete. Retorica şi planurile lui Trump de a ţine o evidenţă tuturor musulmanilor indică faptul că nu a înţeles nebunia lagărelor de prizonieri, nici frica şi prejudecăţile care au făcut posibil acest lucru.”

Experienţa din copilăria lui Takei a fost sursă de inspiraţie pentru piesa care s-a jucat pe Broadway „Allegiance”, în care a jucat el însuşi. Piesa a fost primul musical de pe Broadway cu şi despre americanili de origine asiatică.

Deşi nu are încă un nume, noul roman grafi al lui George Takei va fi lansat în 2018.

Takei a jucat în serialul de televiziune "Star Trek", care a prezentat primul sărut interasial difuzat pe reţeaua de televiziune americană, în 1968.

După terminarea show-ului, Takei a ajuns să devină un activist proeminent LGBT. În timpul creării seriei, el şi-a păstrat sexualitatea ascunsă.

"Dacă vroiam să lucrez ca actor trebuia să ţin acest lucru secret", a declarat Takei în trecut trecut.

Orientarea sa sexuală a fost făcută publică în 2005, iar trei ani mai târziu, acesta s-a căsătorit cu Brad Altman, partenerul său de aproape 20 de ani. Perechea este subiectul doctumentarului "To Be Takei", realizat în 2014.