Aeroportul din Rio de Janeiro, redenumit cu prilejul Zilei mondiale a femeii

Aeroportul din Rio de Janeiro, redenumit cu prilejul Zilei mondiale a femeii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: Facebook 08.03.2017 22:01
Aeroportul internaţional din Rio de Janeiro îşi va schimba simbolic numele miercuri, cu prilejul Zilei internaţionale a femeii, pentru a aduce un omagiu unei militante emblematice împotriva violenţei domestice, relatează AFP.

Timp de zece zile, între 8 şi 18 martie, numele Antonio Carlos Jobim, vedetă a Bossa Nova, va fi înlocuit cu Maria da Penha, a anunţat marţi Bianca Ferreira, purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Într-o altă iniţiativă pentru miercuri, două zboruri ale companiei aeriene GOL vor zbura cu echipaje în întregime feminine, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Maria da Penha Maia Fernandes este un simbol al Braziliei. Această farmacistă a supravieţuit brutalităţilor la care a fost supusă de soţul ei, reuşind să scape cu viaţă după ce a fost împuşcată şi electrocutată.

Devenită paraplegică, ea a obţinut condamnarea soţului ei la opt ani de închisoare, iar în 2006 o lege care prevede pedepse mai dure pentru cei care comit violenţe domestice a primit numele ei.

"Vrem să-i dăm o mai mare vizibilitate acestei cauze şi să provocăm o dezbatere asupra unor teme precum drepturile femeilor, profitând de marele trafic cotidian de pasageri în terminalele noastre", a explicat aeroportul într-un comunicat.

Brazilia, una dintre ţările în care au loc cele mai multe violenţe din întreaga lume, este afectată în mod special de brutalităţile asupra femeilor.

Potrivit unui studiu publicat anul trecut de Institutul de cercetare economică aplicată (IPEA), 4.757 de femei au fost asasinate în 2014, cu 11,6% mai multe decât în urmă cu zece ani.

Poliţia din Rio a anunţat de altfel săptămâna trecută că o femeie a fost victima unei agresiuni la fiecare patru minute în timpul carnavalului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI