Madonna s-a aflat în sala de judecată când s-a pronunţat hotărârea, a declarat purtătorul de cuvânt Mlenga Mvula. Conform AFP, ea a sosit la tribunal însoţită de o escortă impunătoare de poliţie şi de gărzi de corp private, pentru a asculta decizia judecătoarei Fiona Mwale. Vedeta a făcut niciun comentariu şi nici reprezentanţii săi nu au putut fi contactaţi.

Cântăreaţa americană a arătat de-a lungul anilor că are o pasiune pentru Malawi şi copiii de aici şi prin urmare instanţa de judecată a fost mulţumită şi nu a putut opri adopţia gemenilor, a declarat Titus Mvalo, avocat al Madonnei în Malawi, pentru Reuters.

Purtătorul de cuvânt Mlenga Mvula a indicat că una din condiţiile adopţiei a fost ca artista americană să prezinte dovezi că locuinţa în care vor trăi copiii este corespunzătoare. Potrivit AFP, este vorba de doi gemeni de patru ani, pe nume Esther şi Stella.

Artista a mai adoptat doi copii din Malawi, pe David Banda şi Mercy James, în 2006 respectiv în 2009, atrăgând furia opinia opiniei publice care a criticat autorităţile că permit ocolirea legilor care interzic adopţiile de către cetăţeni străini. De asemenea, ea mai are doi copii, Lourdes şi Rocco, din relaţii anterioare.

La sfârşitul lunii ianuarie, când justiţia din Malawi a anunţat că studiază o cerere a Madonnei pentru adoptarea a doi copii, cântăreaţa în vârstă de 58 de ani a negat orice proiect de adopţie, susţinând că s-a deplasat în Malawi în acel moment pentru a se ocupa de organizaţia sa caritabilă Raising Malawi. Înfiinţată în 2006, această fundaţie oferă programe de sănătate şi educaţionale în special pentru fetele din această ţară.