Un hipopotam a murit din cauza rănilor în urma unui atac petrecut la o grădină zoologică din El Salvador

Un hipopotam a murit din cauza rănilor în urma unui atac petrecut la o grădină zoologică din El Salvador
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 28.02.2017 15:37
Un hipopotam a murit din cauza rănilor suferite în urma unui atac petrecut la o grădină zoologică din El Salvador, au informat autorităţile din această ţară, citate de DPA.

Gusavito, aşa cum era cunoscut vizitatorilor hipopotamul, a decedat duminică seara, a informat Ministerul Culturii. Animalul a suferit răni fatale după ce a fost bătut şi înjunghiat de atacatori necunoscuţi miercuri trecută la grădina zoologică din capitala San Salvador.

„Suntem indignaţi şi întristaţi de uciderea hipopotamului”, a declarat ministrul culturii, Silvia Regalado.

Potrivit administratorilor grădinii zoologice, Gustavito a încercat să se apere, fiind rănit în zona gurii, ceea l-a făcut incapabil să mănânce şi să primească tratament.

În ţarcul hipopotamului, anchetatorii au descoperit pioleţi, pietre şi bare de oţel.

Poliţia îi caută în continuare pe atacatori, iar personalul de la zoo nu este exclus din anchetă, a precizat ministrul justiţiei, Mauricio Ramirez Landaverde.

Motivul atacului rămâne neclar. Măsurile de securitate la grădina zoologică vor fi întărite, a adăugat Regalado. Gustavito a fost unul dintre cele mai iubite animale din grădina zoologică, atrăgând mii de vizitatori.

Ministerul Culturii a declarat că nu va mai achiziţiona animale exotice mari, ci se va dedica în schimb protejării faunei indigene.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI