Fox va separa activele pe care intenţionează să le păstreze, într- nouă companie. Disney va cumpăra de la Fox companii de producţie de film şi televiziune precum 20th Century Fox Film Corporation, National Geographic, canale de sport regionale şi participaţiile la Sky and Hulu.

21st Century Fox va păstra televiziunile Fox News şi Fox Business, alte posturi regionale de broadcasting şi canalul prin cablu Fox Sports. Tranzacţia cu Disney este evaluată la circa 60 de miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile, au spus persoanele.

Acordul, care ar putea fi anunţat joi, va permite ca noua companie, formată din activele care vor fi separate, controlate de familia Murdoch, să închirieze studiouri către Disney, iar angajaţii Fox de la companiile păstrate de aceasta, Fox News, reţeaua de broadcasting Fox şi canalul de sport FS1, vor putea să îşi desfăşoare activităţile în aceleaşi sedii.

Portofoliul imobiliar al Fox este vast, incluzând proprietăţi în Statele Unite, America de Sud şi Asia. Chiria pe care o va percepe pentru aceste proprietăţi va contribui la veniturile viitoarei companii.

Studioul de filme Fox din Los Angeles are o istorie lungă. Depăşirea bugetului pentru filmul Cleopatra, acum o jumătate de secol, a determinat studioul din Hollywood să vândă o parte din proprietate, care formează în prezent districtul de afaceri Century City.