"Sidney Toledano este actorul principal al marelui succes avut de Christian Dior Couture în industria modei. El a depus o muncă formidabilă pentru a dezvolta această casă excepţională care este Christian Dior Couture şi pentru a face să strălucească eleganţa şi modernitatea ei prin intermediul unor creatori de mare talent", a declarat Bernard Arnault, CEO-ul grupului LVMH, un gigant al industriei de lux, care deţine în portofoliul său peste 70 de branduri.

Sidney Toledano, în vârstă de 66 de ani, a lucrat în trecut pentru casa Lancel, al cărei director general a fost până în 1993. În acelaşi an s-a transferat la Christian Dior Couture pentru a dezvolta activitatea unui departament de marochinărie, înainte de a deveni CEO-ul acestei case de modă, în 1998.

Sub conducerea lui, casa Dior a câştigat în notorietate, în special în moda masculină, graţie succesului pe care l-au avut colecţiile lui Hedi Slimane, directorul ei artistic între anii 2000 şi 2007. Tot Sidney Toledano este acela care l-a concediat pe creatorul-vedetă John Galliano în 2011, în urma injuriilor antisemite proferate de celebrul creator de modă britanic într-o cafenea din Paris.

Sidney Toledano — care va deveni membru în comitetul executiv al LVMH — va fi înlocuit la începutul anului 2018 de Pietro Beccari, în vârstă de 50 de ani, actualul director general de la Fendi, o altă marcă deţinută de grupul LVMH.

"După mai mulţi ani petrecuţi în funcţia de director de marketing al casei Louis Vuitton, Pietro Beccari a asigurat o dezvoltare puternică a casei Fendi, folosind la nivel maxim creativitatea lui Karl Lagerfeld şi a Silviei Venturini Fendi, respectând inspiraţia de origine romană a acestei case. El va fi un lider excelent pentru a conduce casa Dior spre noi succese", a declarat Bernard Arnault.

Anunţul prin care va fi dezvăluită identitatea noului preşedinte director al casei Fendi va fi făcut "în curând", se afirmă în comunicatul grupului LVMH.

În aprilie, LVMH a absorbit prestigioasa casă Dior contra sumei de 6,5 miliarde de euro, prin intermediul unei operaţiuni complexe, concepută pentru a asigura o simplificare a structurii financiare a grupului, întrucât Christian Dior Couture era considerată până atunci o companie "soră" a conglomeratului LVMH.

Înfiinţată în urmă cu 70 de ani, casa Christian Dior are peste 5.000 de angajaţi, iar produsele sale sunt distribuite aproape în exclusivitate într-o reţea mondială de 198 de magazine. Vânzările sale s-au dublat în ultimii cinci ani.

Funcţia de director artistic, însărcinat cu realizarea colecţiilor haute couture ale casei Christian Dior, a fost încredinţată în 2016 creatoarei italiene Maria Grazia Chiuri.