Potrivit directorului circului, dresorul Florian Richter, spre deosebire de mulţi elefanţi din Thailanda care sunt forţaţi să picteze, elefantul Sandra pictează atunci când îi face plăcere. ”Operele” ei înfăţişează linii colorate care seamănă cu râuri.

Elefantul era deja dresat pentru un număr de circ în care trebuia să folosească o pensulă pentru bărbierit şi, astfel, s-a adaptat repede la pictura pe pânză.

”O ajut doar la schimbarea pensulelor şi la punerea lor în vopsea, iar restul face aproape singură. Obişnuiesc să îi spun: «este foarte bine sau nu este atât de bine». Lucrăm împreună de 40 de ani, aşa că avem o relaţie de familie”, a spus Richter.

Un alt tablou, în care apare elefantul Sandra, semnat de un pictor din Ungaria, a fost vândută pentru aproximativ 970 de dolari. Aceşti bani vor fi donaţi unui sanctuar pentru elefanţi aflat în Malaezia.

Sandra a ajuns la acest circ pe vremea când era doar un pui, iar Richter a crescut în cadrul circului, el reprezentând cea de-a şaptea generaţie dintr-o familie de acrobaţi.