Tradiţionalul brad de Crăciun de la Rockefeller Center din New York a fost aprins

Tradiţionalul brad de Crăciun de la Rockefeller Center din New York a fost aprins
Sursa: www.agerpres.ro Foto: afp 30.11.2017 12:00
Oraşul New York a marcat miercuri seară o tradiţie pe care o respectă de peste opt decenii prin aprinderea tradiţionalului brad de Crăciun instalat la Rockefeller Center, un eveniment care dă startul Sărbătorilor de Iarnă şi care reuneşte mii de curioşi, relatează EFE.

Bradul argintiu, care a fost adus din statul Pennsylvania şi are 23 de metri înălţime, a fost aprins într-o ceremonie la care au participat importante figuri din lumea muzicii.Bradul va rămâne aprins în fiecare seară până în data de 7 ianuarie, însă de Crăciun va rămâne aprins timp de 24 de ore. După sărbători, el va fi donat ONG 'Habitat for Hummanity' pentru a se construi din lemnul său case pentru oameni defavorizaţi.

În vârful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiţie din 2004, o stea luminoasă realizată de firma Swarovski din 25.000 de cristale şi având un diametru de 3 metri.La aprinderea bradului au participat prezentatori cunoscuţi ai postului NBC precum Savannah Guthrie, Hoda Kotb şi Al Roker. Ziaristul Matt Lauer, care iniţial a anunţat că va fi prezent la eveniment, şi-a anulat participarea după ce miercuri a fost anunţată concedierea sa din cauza comportamentului sexual nepotrivit.

Luminiţele au fost aprinse la 21:00 ora locală (joi 02:00 GMT), într-un eveniment la care au participat artişti ca Brett Eldredge, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr., Pentatonix, Gwen Stefani şi The Tenors.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI