Germania: Posturile de radio refuză să difuzeze concertele din Berlin ale lui Roger Waters

Germania: Posturile de radio refuză să difuzeze concertele din Berlin ale lui Roger Waters
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 28.11.2017 14:34
Posturile de radio publice din Germania refuză să difuzeze în eter viitoarele concerte pe care fostul component al formaţiei rock Pink Floyd Roger Waters le va susţine anul viitor în Berlin, acuzându-l pe acesta de antisemitism din cauza apelurilor la boicotarea Israelului, pe care obişnuieşte să le facă în timpul spectacolelor, informează DPA.

Posturile de radio Antenne Brandenburg şi radioBerlin 88,8, ambele aparţinând RBB, au anunţat luni că nu vor difuza concertele lui Waters programate pentru 1 şi 2 iunie pe Mercedes-Benz Arena.

''Este important pentru RBB să adopte o poziţie fermă în acest caz şi să trimită un semnal important către comunitatea evreiască din Berlin şi Brandenburg'', a declarat directorul Patricia Schlesinger.

Brandenburg este landul care înconjoară capitala Germaniei.

Decizii similare au fost luate în ultimele zile şi de alte posturi, precum Westdeutsche Rundfunk şi Norddeutsche Rundfunk, precizează DPA.

Muzicianul şi compozitorul Waters, membru în formaţia Pink Floyd între anii 1965 şi 1985, care a avut o contribuţie importantă pe numeroase albume precum ''The Dark Side of the Moon'' (1973), ''Wish You Were Here'' (1975), ''Animals'' (1977), ''The Wall'' (1979) şi ''The Final Cut'' (1983) şi care a început o carieră solo după plecarea din formaţie, obişnuieşte în timpul concertelor sale să îndemne la boicot contra statului Israel şi uneori include în showurile sale baloane gigantice în formă de porci, decorate cu Steaua lui David.

Prin apelurile sale la boicot şi aplicarea de sancţiuni contra Israelului, Waters doreşte ca acest stat să îşi schimbe politicile faţă de populaţia palestiniană.

Pe lângă faima de care s-a bucurat Waters ca urmare a succesului trupei Pink Floyd, muzicianul a atras atenţia internaţională după ce a interpretat mai multe piese incluse pe albumul ''The Wall'', în Berlin, în 1990, lângă o fâşie de teren pe care stătuse până recent Zidul Berlinului. Concertul s-a bucurat de o audienţă la scară largă la acea vreme şi a devenit un disc live care a atins vânzări considerabile.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI