Această nestemată de 14,93 carate a fost achiziţionată de un colecţionar a cărui identitate nu a fost dezvăluită şi care a licitat prin telefon.

Potrivit casei Christie's, performanţa reuşită de "Pink Promise" ocupă locul al doilea în topul mondial al preţurilor per carat, după "Vivid Pink", un diamant de cinci carate ce a fost vândut la Hong Kong în 2009 cu 10,78 milioane de dolari.

Cu toate acestea, preţul de vânzare final nu a reuşit să atingă la licitaţia de marţi limita superioară a intervalului de estimare, care era fixată la 42 de milioane de dolari.

"Este însă un preţ foarte, foarte ridicat", a declarat pentru AFP Francois Curiel, preşedintele casei Christie's pentru Europa şi Asia, după încheierea tranzacţiei. "Acest lucru arată că Hong Kong este un centru foarte important pentru industria bijuteriilor de astăzi", a adăugat el.

Lupta anticorupţie din China continentală nu a influenţat licitaţiile, foarte dinamice, organizate în Hong Kong.

La începutul lunii octombrie, un bol cu o vechime de 1.000 de ani, ce datează din perioada dinastiei Song, a fost adjudecat cu 37,7 milioane de dolari, pulverizând precedentul record de preţ atins de un obiect de ceramică chinezească.

În aprilie, un diamant de mărimea unei prune, denumit "Pink Star", ce are 59,6 carate şi a fost pus în vânzare de casa Sotheby's, a doborât recordul mondial pentru o piatră preţioasă vândută la licitaţie, după ce a fost adjudecat cu suma de 71,2 milioane de dolari.