O svastică uriaşă din perioada nazistă, descoperită în Germania, a fost distrusă

O svastică uriaşă din perioada nazistă, descoperită în Germania, a fost distrusă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 25.11.2017 08:21
O svastică uriaşă ce datează din perioada nazistă, descoperită la începutul acestei săptămâni în incinta unei arene sportive din oraşul Hamburg, a fost distrusă de autorităţile germane în cursul zilei de vineri, informează DPA.

Pentru a sparge în mai multe fragmente acea structură uriaşă din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai întâi un excavator. Apoi, o presă hidraulică a fost ataşată de partea frontală a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente în bucăţi mai mici.

Muncitorii germani au început săpăturile marţi, pentru a face loc unei construcţii care va adăposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La puţin timp după debutul lucrărilor, ei au descoperit o svastică uriaşă, îngropată la o adâncime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvăluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn.

Joachim Schirmer spune că acel teren de sport a fost locul în care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la începutul anilor 1970.

Reprezentanţii Biroului de conservare a monumentelor, care administrează astfel de descoperiri, au fost informaţi la scurt timp după identificarea svasticii.

"Ar trebui îndepărtată cât mai repede posibil", a declarat o purtătoare de cuvânt a acestui birou, marţi, adăugând că păstrarea svasticii ar putea să îi atragă în regiune pe simpatizanţii mişcărilor de extrema dreaptă.Afişarea unor simboluri naziste este ilegală în Germania.            

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI