Reverendul şi militantul Jesse Jackson a anunţat că suferă de Parkinson

Reverendul şi militantul Jesse Jackson a anunţat că suferă de Parkinson
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 18.11.2017 10:49
Cunoscutul pastor şi militant american pentru drepturile populaţiei de culoare Jesse Jackson, în vârstă de 76 de ani, a anunţat vineri că suferă de Parkinson, într-o scrisoare adresată prietenilor şi simpatizanţilor săi, relatează AFP şi EFE.

"După o serie de analize, medicii m-au diagnosticat cu Parkinson, o boală de care a suferit şi tatăl meu", scrie Jackson, potrivit căruia la apariţia primelor probleme fizice nu a mai putut ignora simptomele. Reverendul a asigurat că atât el cât şi familia lui şi-au dat seama de aceste "schimbări" în urmă cu aproximativ trei ani, însă a optat pentru a nu îşi întrerupe activismul.

Pastorul a reamintit lupta sa pentru drepturile persoanelor de culoare, împotriva injustiţiei sociale şi oportunitatea de şanse de la începerea activismului său în 1960, când a fost arestat împreună cu şapte profesori universitari pentru a cere dreptul de a folosi biblioteca publică a oraşului său, Greenville, din South Carolina.

Fondator al Rainbow PUSH Coalition, o asociaţie de ajutorare umanitară care lupta împotriva nedreptăţii sociale la nivel internaţional, Jesse Jackson a recunoscut că la vârsta lui este tot mai greu să-şi desfăşoare activităţile cotidiane care au devenit pentru el "o provocare".

Pastorul a mărturisit că este dureros să admiţi că suferi de această boală, care nu presupune însă o barieră în calea sa, ci un semnal că trebuie să se îngrijească pentru a încetini dezvoltarea patologiei.

Jesse Jackson a fost candidat la nominalizarea prezidenţială a Partidului Democrat în 1984 şi 1988, când a promis că va încerca să extindă democraţia şi să elibereze deţinuţii din diferite părţi ale lumii.

Parkinsonul afectează între 7 şi 10 milioane de persoane din lume, iar în SUA 60.000 de cazuri sunt diagnosticate în fiecare an, încheie reverendul Jackson.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI