Cel puţin 20 de noi acuzaţii de abuz sexual la adresa lui Kevin Spacey

Cel puţin 20 de noi acuzaţii de abuz sexual la adresa lui Kevin Spacey
Sursa: www.digi24.ro Foto: Guliver/Getty Images 16.11.2017 16:28
Teatrul Old Vic, din Londra, al cărui director timp de 11 ani a fost actorul Kevin Spacey, a deschis propria sa investigaţie privind acuzaţiile de abuz sexual care i se aduc starului de la Hollywood. Cel puţin 20 de angajaţi ai teatrului au depus mărturii în care afirmă că Spacey i-ar fi hărţuit, atins nepotrivit şi abuzat în timpul în care a fost director al celebrului teatru, relatează BBC şi The Guardian.[Kevin Spacey]FOTO: Guliver/Getty Images

Teatrul Old Vic şi-a cerut public scuze pentru că „a eşuat în a crea un mediu de lucru şi o cultură în care oamenii să se simtă liberi să vorbească” despre aceste lucruri. Cele 20 de persoane care fac noi acuzaţii la adresa lui Kevin Spacey spun că s-au simţit în „incapacitatea de a face plângeri” la acea vreme împotriva actorului, întrucât acesta se afla într-o poziţie de putere.

Reprezentanţii Old Vic susţin că în jurul actorului se crease un „cult al personalităţii”, iar celebritatea lui Spacey şi funcţia sa în cadrul teatrului le-ar fi făcut pe victime să păstreze tăcerea.

Aproape toate acuzaţiile, cu excepţia a două, s-au petrecut înainte de 2009. Kevin Spacey este acuzat că ar fi abuzat şi hărţuit sexual tinerii actori ai teatrului. Un actor susţine că reprezentanţii teatrului Old Vic erau la curent cu practicile lui Spacey, dar au ales să ignore acest lucru.

Kevin Spacey este investigat inclusiv de poliţia britanică, pentru acuzaţiile care i se aduc din timpul în care conducea teatrul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI