Noua regină are 18 ani şi "măsuri perfecte" — 90 de centimetri la bust coapse şi 60 de centimetri în talie — este studentă la Drept şi se defineşte ca o persoană "constantă, luptătoare şi optimistă".La sesiunea de întrebări ea a asigurat că nu a renunţat la niciun principiu moral pentru a participa la concursul Miss Venezuela, cunoscut drept "fabrica de regine" şi le-a încurajat pe tinere să nu renunţe la valori în drumul lor spre cucerirea obiectivelor.

Reprezentanta din Delta Amacuro — care se poate lăuda cu un păr lung şi negru, fapt ce i-a atras titulatura de "Miss Plete" a învins-o pe reprezentanta statului Vargas, Veruska Ljubisavljevic, care va reprezenta Venezuela la concursul internaţional Miss World. Spectacolul a fost marcat de o rememorare istorică a concursului, devenit un fenomen social prin excelenţă al venezuelenilor şi care joi a sărbătorit ediţia cu numărul 65, încercând să păcălească austeritatea care domneşte în ţară ca urmare a profundei crize economice.

Venezuela este una din ţările cele mai premiate la concursurile globale de frumuseţe precum Miss World şi Miss Univers şi a obţinut chiar un Record Guinness fiind ţara ale cărei reprezentante au obţinut titlul de Miss Univers doi ani la rând. Venezuela este de asemenea ţara care a obţinut titlul de Miss Univers de şapte ori.