Pe locul al doilea la Festivalul anual destinat dovlecilor de la Ludwigsburg, din sud-vestul Germaniei, s-a clasat un dovleac care cântărea 644 de kilograme.

Dovleacul câştigător nu reuşit însă să egaleze recordul stabilit anul trecut de un dovleac uriaş, cu o greutate de 900 de kilograme.

Dacă pentru spectatori procesul de cântărire este o distracţie anuală, pentru producători acesta reprezintă punctul culminant al unei investiţii masive de timp şi de bani.

Peter Bohnert, din oraşul Emmendingen, este unul dintre concurenţii care participă la acest concurs de ani de zile. Competiţia începe din primele zile ale anului cu licitaţiile pe internet pentru cele mai bune seminţe de dovleac, povesteşte el, precizând că acest acest hobby îi răpeşte şase ore în fiecare zi.

Producătorii pot plăti până la câteva sute de euro pentru o singură sămânţă de la dovleacul care a câştigat concursul în anul anterior.

Câştigătorii concursului din Germania se califică pentru Campionatul European din 8 octombrie, care se desfăşoară tot la Ludwigsburg.

Pe 5 noiembrie, dovlecii uriaşi vor fi tăiaţi în bucăţi şi oferiţi vizitatorilor.