Roy Price, şeful studiourilor Amazaon, "este în concediu cu efect imediat", a anunţat un purtător de cuvânt al gigantului american al distribuţiei online.

Această decizie a fost luată după un interviu acordat săptămânalului The Hollywood Reporter de Isa Hackett, producătoare a serialului "The Man in the High Castle", difuzat pe platforma video a lui Amazon. Ea a afirmat că a fost vizată, într-o seară din iulie 2015, de avansurile lui Roy Price, în vârstă de 51 de ani.

Fiica scriitorului Philip K. Dick, autorul romanului care stă la baza serialului, Isa Hackett, îi reproşează responsabilului de la Amazon că a făcut mai întâi sugestii obscene într-un taxi cu care se deplasa la această petrecere.

El ar fi insistat apoi cu avansurile sale, chiar dacă producătoarea şi-ar fi exprimat clar lipsa ei de interes, fiind lesbiană, căsătorită şi mamă.

Isa Hackett, în vârstă de 50 de ani, spune că a discutat despre comportamentul lui Roy Price cu responsabili ai studiourilor Amazon. O anchetă a fost declanşată, dar ea nu a aflat niciodată la ce concluzii a ajuns aceasta.

Această acuzaţie vine în contextul în care şi actriţa Rose McGowan i-a adresat o serie de reproşuri CEO-ului Amazon, Jeff Bezos.

Potrivit actriţei, compania a ignorat-o când l-a acuzat de viol pe Harvey Weinstein, magnatul de la Hollywood aflat în centrul unui scandal gigantic.

Într-o avalanşă de tweet-uri postate joi, ea afirmă că a anunţat în mai multe rânduri compania despre comportamentul celebrului producător şi i-a cerut să înceteze colaborarea cu el.

McGowan a mai sugerat în seria ei de tweet-uri că Amazon a renunţat un scenariu pe care l-a scris şi pe care l-a vândut companiei după ce şi-a exprimat preocupările în privinţa lui Weinstein.

Compania a indicat că "îşi studiază în prezent opţiunile pentru proiectele în curs cu The Weinstein Company".