VIDEO

TOP CINEMA: Un nou thriller, „Split”, în fruntea box-office-ului nord-american

TOP CINEMA: Un nou thriller, „Split”, în fruntea box-office-ului nord-american
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 23.01.2017 11:04
Un nou thriller, „Split”, cu James McAvoy în rolul unui bărbat cu personalităţi multiple, a ajuns în fruntea box-office-ului din America de Nord, potrivit cifrelor preliminare publicate de societatea specializată Exhibitor Relations.

În „Split”, Kevin (James McAvoy), un bărbat cu peste 20 de personalităţi, răpeşte trei adolescente. În timpul captivităţii acestora se manifestă mai multe dintre personalităţile sale însă una — supranumită „Bestia” — începe să domine. Filmul, regizat de M. Night Shyamalan — care a regizat şi „Al şaselea simţ” şi alte filme de groază — a realizat încasări de 40,2 milioane de dolari la lansarea sa.

O altă peliculă nouă s-a instalat pe locul al doilea în topul încasărilor, „xXx: Reactivated”, cu venituri de 20 de milioane de dolari. Acest film de acţiune este a treia producţie din franciza Xander Cage şi al doilea cu Vin Diesel.

Producţia cinematografică „Hidden Figures”, despre trei femei de culoare angajate ale NASA — Taraji P. Benson, Octavia Spencer şi Janelle Monae — care au contribuit substanţial la succesul programului spaţial american din anii '50 — '60, a coborât pe al treilea loc, obţinând în acest weekend încasări de 16,2 milioane de dolari (84,2 milioane de dolari în cinci săptămâni), mai arată sursa citată.

Pe locul al patrulea în topul încasărilor regăsim musicalul animat „Sing”, cu 9 milioane de dolari (249,4 milioane de dolari în cinci săptămâni). Printre actorii care îşi împrumută vocile personajelor animate se numără Matthew McConaughey, Scarlett Johansson şi Reese Witherspoon.

Comedia muzicală romantică „La La Land”, filmul-fenomen de la ediţia din acest an a Globurilor de Aur, cu un număr record de şapte premii primite, considerat unul dintre favoriţii Oscar, figurează pe a cincea poziţie a clasamentului în acest weekend, cu încasări de 8,35 milioane de dolari (89,7 milioane în şapte săptămâni).

Pe locul al şaselea se află „Rogue One” din saga intergalactică „Star Wars”, cu 7,04 milioane de dolari şi 512,2 milioane de dolari în şase săptămâni.

Locul a şaptelea în top 10 al încasărilor din acest weekend este ocupat de „Monster Cars” (7 milioane de dolari), iar pe locul al optulea se află „Patriots Day”, despre atentatul cu bombă de la Maratonul din Boston din 2013 (6 milioane de dolari).

Pe locul al nouălea se află „The Founder”, care prezintă povestea lui Ray Kroc, fondatorul lanţului de restaurante McDonald's, peliculă ce a obţinut în acest weekend 3,8 milioane de dolari.
Locul al zecelea este ocupat de „Sleepless”, un remake după filmul franţuzesc „Nuit blanche”, de Frédéric Jardin (3,7 milioane de dolari).
 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI