VIDEO

În Franţa a fost descoperit un nou desen al lui Leonardo Da Vinci

În Franţa a fost descoperit un nou desen al lui Leonardo Da Vinci
Sursa: jurnal.md Foto: AP 12.01.2017 14:47
Un nou desen al celebrului Leonardo da Vinci a fost prezentat în premieră la Paris. Descoperit de o casă de licitaţii internaţională, lucrarea este în cerneală şi îl înfăţişează pe Sfântul Sebastian. Opera a fost evaluată la 15 milioane de euro. 

Desenul, aparent fără valoare, se afla într-o mapă cu lucrări anonime şi aparţine unui doctor, colecţionar francez. Acesta deţinea, fără să ştie, un adevărat tezaur artistic şi istoric.

Colecţionarul a aflat că deţine o operă a geniului italian al Renaşterii după ce s-a adresat la specialişti. El a prezentat 14 desene nesemnate, colecţionate de tatăl său de-a lungul vieţii. Atunci, unul dintre experţi a observat că schiţa este făcută de un stângaci, cum era şi Leonardo da Vinci.

Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţie, desenul lui Da Vinci, care datează din anii 1482-1485, este estimat la 15 milioane de euro. Lucrarea ar putea fi considerată drept tezaur naţional, ceea ce ar lăsa guvernului de la Paris un termen de 30 de luni pentru a face o ofertă ce ar permite ca această operă excepţională să devină proprietatea unui muzeu francez. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP