Prezenţa actorului în Kîrgîzstan a fost prilejuită de Jocurile Internaţionale Nomade (World Nomad Games), care au început la 3 septembrie şi se încheie joi, 8 septembrie. Seagal a dat startul acestei a doua ediţii a manifestării îmbrăcat într-o armură medievală şi călare pe cal.

În timpul unei întâlniri cu jurnalişti kârgâzi după ce a fost primit de şeful statului, Almazbek Atambayev, acuzat de critici de tendinţe tot mai autoritare, starul american i-a asigurat că sunt "norocoşi să aibă un mare preşedinte". Actorul, care a cântat la chitară în timpul unei dineu de caritate găzduit de Atambayev, a adăugat că a fost tratat "nu ca un oaspete de marcă, ci ca un prieten".

În cadrul turneului său în foste republici sovietice, Seagal s-a întâlnit luna trecută cu preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, considerat de Statele Unite drept ultimul dictator din Europa. Gazda sa l-a invitat să mănânce un morcov din grădina locuinţei sale, înainte de a vorbi despre vreme şi recolte.

De asemenea, actorul, care a legat o prietenie strânsă cu preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a făcut o vizită şi foarte criticatului şef al Republicii Cecenia, Ramzan Kadîrov, frecvent acuzat de încălcări ale drepturilor omului.

Întrebat de The Guardian de ce s-a angajat în acest tur neobişnuit de întâlniri cu lideri post-sovietici, Steven Seagal a spus că el crede că aceşti preşedinţi sunt toţi cu adevărat oameni mari. De asemenea, el a criticat puternic mass-media occidentale pentru că dau acestei zone o imagine falsă şi a spus că cea mai profundă dorinţă a sa este de a transcende orice formă de politică pentru a aduce pace în lume.