Producţia va consolida succesul de care se bucură în prezent Disney în urma reimaginării, pentru audienţa contemporană, a unor pelicule clasice, precum „Maleficient” (2014), „Cenuşăreasa” (2015) sau „Cartea junglei” (2016).

Favreau a lucrat şi la hit-ul „Cartea junglei”, care „a debutat în aprilie şi a adus încasări de 965,8 milioane de dolari în toată lumea”, după cum se arată în comunicatul Disney. Studiourile anunţaseră anterior că vor lucra cu Favreau şi la o continuare după „Cartea Junglei”, însă nu a fost avansată nici o dată în acest sens.

 

La fel ca mult aşteptata reeditare a producţiei „Frumoasa şi Bestia”, ce o va avea ca protagonistă pe Emma Watson şi care va apărea anul următor, „Regele Leu” va conţine, pe coloana sonoră, cântece din filmul clasic de animaţie.

„Regele Leu”, lansat în 1994, a devenit unul dintre cele mai importante filme de animaţie din istorie, cu încasări globale puţin sub 1 miliard de dolari.

Filmul a fost recompensat cu Oscaruri pentru melodia „Can You Feel the Love Tonight”, de Elton John şi Tim Rice, ca şi pentru coloana sonoră compusă de Hans Zimmer, dar şi cu două premii Grammy pentru muzica ce s-a vândut în peste 14 milioane de copii.