Foarte cunoscut în Brazilia, Domingos Montagner juca în serialul „Velho Chico”, difuzat de unul dintre posturile grupului media Globo şi a cărui acţiune se petrece în regiunea din nord-estul ţării care este străbătută de acest fluviu.

După ce a filmat o scenă în cursul dimineţii şi a mâncat, actorul a decis să facă o baie cu partenera sa din serial, Camila Pitanga, dar au au fost surprinşi de un curent. Actriţa a reuşit să se adăpostească sub o stâncă, dar nu l-a putut ţine pe Domingos Montagner, care a fost luat de curent şi s-a înecat.

Câteva ore mai târziu, echipa de salvare i-a găsit corpul prins sub stânci, la 30 de metri adâncime, potrivit ziarului O Globo. Serialul prezintă lupta pentru putere dintre două familii de latifundiari din anii 1970.

Domingos Montagner îl interpreta pe Santo, personaj care într-un episod dispărea în acelaşi fluviu. Dar în scenariu era salvat de un trib indigen. Decesul actorului, tată a trei copii, a suscitat o amplă emoţie în Brazilia, unde acest serial este urmărit zilnic de milioane de telespectatori.