Divizia pentru Securitatea Informaţiei din cadrul Armatei israeliene a anunţat că nu permite ca acest joc să poată fi rulat în interiorul facilităţilor sale militare din cauza utilizării camerei video a telefonului mobil şi a funcţiilor de geolocaţie de care dispun telefoanele moderne. Aceste informaţii ar putea fi exploatate de elemente ostile.

De asemenea, oficiali militari israelieni s-au arătat îngrijoraţi de acele aplicaţii mobile care arată similar jocului Pokemon Go dar care sunt create pentru colectarea datelor.

„Jocul este o sursă pentru strângerea informaţiilor'', a indicat departamentul într-o notă de avertizare transmisă soldaţilor şi ofiţerilor, atenţionând foarte clar că ''jocul nu poate fi jucat într-o bază a armatei''.

De asemenea Armata israeliană le-a interzis soldaţilor activi să dezvăluie pe reţelele de socializare că se află în serviciul armatei.

Anterior, Marina militară israeliană a postat o fotografie pe Facebook în care un militar aflat în timpul serviciului era înfăţişat ţinând Pokeball şi confruntându-se cu un Gyarados, un foarte puternic Pokemon de apă. Alături de această fotografie se afla mesajul: „Pokemon pe care doar noi putem să îl prindem''.