Statuia va fi dezvelită iniţial la San Diego, cu prilejul ediţiei din 2016 a festivalului Comic-Con care va avea loc în perioada 20-24 iulie. Apoi statuia va fi expusă în mai multe oraşe din Statele Unite, urmând ca la 10 august să aibă loc ceremonia de inaugurare de la Prospect Park din Brooklyn.

„În ultimii 75 de ani, Captain America a inspirat generaţii de fani fiind idolul suprem la nivel mondial pentru libertate, putere şi realizarea lucrurilor bune”, a spus vicepreşedinte pentru licenţiere al companiei Marvel Paul Gitter pentru USA Today, adăugând că speră ca fanii să primească cu bucurie iniţiativa privind statuia.

Statuia va avea afişat mesajul „Sunt doar un puşti din Brooklyn”, remarcă a actorului Chris Evans în filmul din 2011 „Captain America: The First Avenger”. Super eroul va fi reprezentat ţinând scutul său emblematic în aer.

Captain America a fost creat de Jack Kirby şi Joe Simon în 1941 şi a rămas un personaj foarte popular al seriei "Avengers" dar şi un erou al universului cinematografic Marvel.