HBO a anunţat şi că noul sezon va fi filmat în locaţii din Irlanda de Nord, Spania şi Islanda. Au trecut doi ani de la ultimele filmări realizate de echipa “Game of Thrones” în Islanda, în locaţii folosite pentru scenele de la nord de Zid, pe când Jon Snow se afla în tabăra sălbaticilor conduşi, pe atunci, de Mance Rayder, regele de dincolo de Zid.

„Acum, când iarna a sosit în sfârşit în „Game of Thrones”, producătorii executivi David Benioff şi D.B. Weiss au ajuns la concluzia că ar fi mai bine pentru atmosfera serialului dacă ar începe filmările puţin mai târziu decât de obicei, când vremea se va schimba. În locul lansării tradiţionale a noului sezon în cursul primăverii viitoare, o vom muta în cursul verii pentru a avea timp să terminăm filmările”, a susţinut Casey Bloys, preşedintele pentru programare al HBO.

„Începem puţin mai târziu filmările pentru că la finalul sezonului 6 am anunţat că „a venit iarna” şi evident că vremea frumoasă, de vară, nu ne mai ajută deloc”, au explicat şi cei doi producători executivi. De obicei filmările pentru sezonul următor începeau în cursul lunii iulie.

Regizorii Alan Taylor, Jeremy Podeswa, Mark Mylod şi Matt Shakman au fost contactaţi pentru a filma noul sezon.

Sezonul 6 din „Game of Thrones” a doborât recordurile de audienţă ale HBO înregistrând o medie de 23 de milioane de telespectatori pe episod. Acest sezon a primit şi nu mai puţin de 23 de nominalizări la premiile Emmy.